VAN BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

VAN BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

Saat 11 sularında VAN TSO önünde toplanan 165 STK barış yürüyüşü için harekete geçti. Beşyol meydanın ardından Cumhuriyet Caddesi’ne geçen kalabalık son olarak Maraşel Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan PTT binası önünde basın açıklaması yapıldı. Yürüyüş sırasında konuşan STK temsilcileri ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’ sloganları attı.

Kalabalık adına açıklamayı okuyan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin şunları söyledi: “Son günlerde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duymaktayız. Çözüm süreciyle birlikte toplumda barışın, kardeşliğin ve gerçek demokrasinin Türkiye`de tesis edileceği konusunda büyük bir inanç ve umut gelişmiştir. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında demokratik çözüm sürecinin büyük bir toplumsal destek gördüğü açıkça görülmüştür. Yine bu süreçte, ekonomiden, sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlama yaşanmaya başlanmıştır. En başta da, insan ölümleri son bulmuştur. Bu süreç Türkiye toplumlarının yaşadığı, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratikleşme sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat yaratmıştır.”

“BARIŞ HER İNSANIN ORTAK GÖREVİDİR”

Van Muhasebeciler Odası Başkanı İbrahim Şahin açıklamanın devamında, “Savaşın hiç kimseye kazandırmayacağı, yaşanacak büyük acı ve bedellerden sonra tekrar bitirdiğimiz noktaya geri döneceğimiz geçmiş deneyimlerden de anlaşılmaktadır. Bu nedenle bütün sorunlarımızı müzakere ederek çözmek dışında bir şansımızın olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Barışçıl çözüm yolunun açılması için tarafları derhal çatışmalara son vermeye çağırıyoruz. Birlikte ve eşitlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulması için, Türkiye halklarının barış tarafında inisiyatif geliştirmesi her zamankinden daha önemli bir tutum olacaktır. Barış ve demokratik bir çözüm için ayağa kalkmak, Türkiye’de yaşayan her insanın ortak görevidir. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Bizler Bu ülkenin çalışan ve üreten Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak Ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bu çerçevede herkesi barışa davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.