Basına ve Kamuoyuna

BASINA VE KAMUOYUNA;

28.08.2022 tarihinde Van YYÜ Dursun Odabaş Hastanesinde yaşanan olaya ilişkin olarak, gerek yazılı ve görsel medyada gerekse de sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlara ilişkin olarak açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.

Bu süreçte Tabip Odamız tarafından yapılan açıklamalar ile Van Barosunun yapmış olduğu açıklamalar karşılıklı değerlendirilerek iki kurumun karşı karşıya geldiği algısının oluştuğunu üzülerek müşahade etmekteyiz.

Açıklamalarımızın Van Barosunun kurumsal kimliğine yönelik olmadığını ifade etmek isteriz. Uzun yıllardır ortaklaşa çalışmaların yapıldığı, birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz Van Barosu ile bundan sonra da aynı şekilde birlikte hareket edeceğimiz konusunda en ufak bir tereddüt yoktur. Yine kurumsal hesabımızdan yapılan açıklama içeriğinde avukatın ismi yazılmış olsa da kendisini hedef gösterme gibi bir gayemizin olmadığını, önceki açıklamalarda isminin geçmiş olması nedeniyle yazıldığını belirtmek isteriz.

Gerek sağlık camiasının gerekse de hukuk camiasının yoğun bir şekilde maruz kaldığı şiddetin her daim karşısında yer alacağımızı, şiddetin failine bakmaksızın şiddete karşı Van Baromuz ile birlikte mücadele edeceğimizi, doktor meslektaşlarımız ile avukat arasında yaşanan olayın yargıya intikal ettiğini ve sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

 

VAN-HAKKARİ TABİP ODASI