Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanları

1 Eylül Dünya Barış Günü için Basın Açıklaması Metni,


Saygıdeğer Kamuoyu ve Değerli basın mensupları,
Son bir ay içinde, aniden toplum olarak kendimizi içinde bulduğumuz ve her geçen gün daha da  derinleşerek tüm toplumu içine alan şiddet- çatışma ve savaş sarmalı her geçen gün daha da derinleşmekte ülkenin her köşesini bir yangın yerine çevirmiş ve içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur


Biz sağlık çalışanları hastanelerde eczanelerde alışık olduğumuz basit adi şiddet olaylarının  daha korkunç örneklerini her gün daha dramatik ve daha sistematik bir şekilde yaşamaya başladık
Son bir hafta içerisinde sağlık memuru Eyüp Ergen, Eczacı Yunus Koçak  ve en son olarak Doktor Abdullah Biroğul, 7 Haziran seçimlerinde sonra ortaya çıkan anlamsız ve kirli savaşın kurban oldular. Acımız derin ve tarif edilemez boyutlardadır. tüm sevdiklerine ve tüm sağlık çalışanlarına sabırlar diliyoruz.
Bu savaşın hiçbir tarafı olmayan biz sağlık çalışanları olarak bugüne kadar, temel görevlerimiz olan insanı yaşatmak, sağlık hizmeti sunmak,  insanlara yardım eli uzatmak ve hayat kurtarmak dışında bir şey yapmadık ve bundan sonrada yapmayacağız.

Daha dün 1 Eylül dünya barış gününü kutladığımız bir ortamda yaşanan bu elim ve talihsiz olaylar sağlık çalışanlarında büyük umutsuzluk, mutsuzluk ve geleceğe olan güvenimizde ciddi sarsılmalara yol açmıştır. .
Üzülerek belirtmeliyiz ki, seçim endeksli olduğunu düşündüğümüz bu savaşın ve çatışmaların bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Aksi halde çığırından çıkan çatışma ve savaş ortamı gün be gün ülkemizi ve bölgemizi,  Suriye`lileştirme ve ıraklaştırmaya adım adım götürdüğünü kaygı ile izlemekteyiz. Buna dur demek temel vatandaşlık görevimiz olduğunun bilincindeyiz ve onun için buradayız.
Bu ülkede bir an önce farkliliklarımızla, bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşamayı becere bilecek çözümler aramalıyız. Barışa ve kardeşliğe olan inancımızı yitirmemeliyiz. Bunun için taraf olmalıyız ve biz sağlık çalışanları olarak

BARIŞTAN YANA TARAF OLDUĞUMUZU

HER ORTAM VE KOŞULDA VURGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.


Dün nasıl aniden bir savaş kararı verilmişse, bu kararın değiştirilebilineceğini ve yeniden barış kararı verilebileceğini geçmiş yaşanış olan tecrübelerimizden dolayı çok iyi biliyoruz.
Yine son 30 yılda yaşanan kirli savaşın tecrübelerinden biliyoruz ki,  savaşın kazananı olmaz ve kaybeden her zaman masumlar ve tüm toplum kesimleridir.
Biz sağlık çalışanları olarak daha fazla insanımızın canının yanmadan bu saldırıların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Ve bizler, sağlıkçılar olarak ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı her koşul ve zamanda savunmaya devam edeceğiz
Ülkemizi yönetenleri aklı selime davet ediyor, halkın her kesiminin temel isteği olan barışın hakim olacağı bir ortamın sağlanmasını umut ediyor ve savaşın tarafları olanlara BARIŞ HEMEN ŞİMDİ DİYORUZ.

 

Herkese saygılarımızı sunuyoruz

VAN HAKKARİ TABİP ODASI

VAN HAKKARİ BİTLİS ECZACI ODASI