Seçim Güvenliği Basın Açıklaması
Seçim Güvenliği Basın Açıklaması

İlhan: Seçimi terörizme etmeye çalışıyorlar !..

Van-Hakkâri Tabip Odası ev sahipliğinde 7’ncisi düzenlenen Mezopotamya Tıp Kongresi kapsamında Van’a gelen doktorlar HDP’ye yönelik artan saldırıları kınadı. Ülkeyi yönetenleri uyaran ve seçimlerde sorumluluk almaya davet eden, “Seçimi terörizme edenleri kınıyoruz” dedi.

Van Gündemi Haberi - 05 Haziran 2015 Cuma - 17:31

 


Haber: Prestij Gaber Gazetesi Fazıl ERÜŞ

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bingöl ve Erzurum`da HDP’ye yapılan saldırıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Elite World Oteli önünde yapılan basın açıklamasına Van-Hakkâri Tabip Odası ev sahipliğinde 7’ncisi düzenlenen Mezopotamya Tıp Kongresi kapsamında Van’a gelen doktorlar katıldı.

GÖKALP: NE SEÇİM, NE SANDIK NE OY GÜVENLİĞİ VAR !..

Burada ilk olarak konuşan TTB Merkez Konseyi Üyesi Şeyhmus Gökalp, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda seçimlere doğru gittiklerini söyledi.

Gökalp, “Ülkemizde giderek artan bir şiddet dilinin kullanıldığını üzülerek ve kaygıyla izlemekteyiz. İnsanların diri diri yakıldığı madımak otellerini unutmuş değiliz. Bunun bir örneğini de önceki gün Erzurum’da gördük. Erzurum’da yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ölüm ve şiddet dili bizi tedirgin etmektedir. Biran önce sağlıklı ve güvenli bir seçim ortamının yaratılması gerekir. Ülkeyi yönetenler yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlamalıdır. Can güvenliğinin olmadığı bir ortamda ne seçim, ne sandık ne oy güvenliği olur”dedi.

BAYAZIT: ANTİDEMOKRATİK BİR ORTAMDA SEÇİME GİDİYORUZ

Gökalp’in ardından konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, ülkeyi yönetenleri uyardı ve sorumluluk almaya davet etti.

Seçimlerin öneminde dikkat çeken Bayazıt,”İki gün sonra Türkiye’de çok önemli bir seçim var. Bu seçim Türkiye tarihinde çok önemli bir yere oturuyor. Her seçim kuşkusuz önemli. Ancak bu seçimin çok daha önemli olan yanları var. Zaten Türkiye’de antidemokratik bir baraj var.12 eylül darbesinin bir ürünü olan yüzde 10’luk seçim barajı ne yazık ki iktidarın tavrı nedeniyle kaldırılamadı. Bir yandan darbe karşıtı olduğunu iddia eden iktidar partisi şimdi yüzde 10’luk seçim barajına sarıldı. Böylesine antidemokratik bir ortamda seçime gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİMİ TERÖRİZME ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

 Aylardır Türkiye’nin dört bir yanında değişik illerde HDP’nin seçim mitinglerine yönelik saldırıların olduğuna dikkat çeken Bayazıt, şunları kaydetti:

“Dün bunun  bir benzerini Erzurum’da gördük. Fotoğraflar hepimiz için utanç ve ibret verici. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde emniyeti sağlaması gereken polisler, bakıyorsunuz sokak aralarında eli taşlı, sopalı, satırlı insanları koruyorlar. Sonra ortalık savaş alanına dönüyor. Toplam 38 kişi biri polis olmak üzere yaralanmış durumda. Böyle bir seçim ortamı olabilir mi? Böylesi bir seçim demokratik olarak nitelendirilebilir mi? Seçim güvenliğini sağlaması gerekenler seçimi terörizme etmeye çalışıyor. Demokrasiye su ve ekmek kadar ihtiyacımız var. İki gün sonra yapılacak olan seçim bu ülke açısından oldukça kritik. Geleceğimiz açısından, toplumsal barış açısından son derece kritik. Böylesi bir seçimi terörizme edenleri kınıyoruz. Şiddet her yerde. Böylesi bir ortamdan kaygı duyduğumuzu  ve bu ülkeyi yönetenleri yarın yapılacak olan seçimi temiz bir seçim olması için çaba harcamaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Eğer bu seçimde oylar çalınırsa, sonuçlar şaibeli olursa hepimiz için kaygılı bir sürece gireceğimizi görüyoruz. Türkiye’nin hekimleri olarak bu seçimden duyduğumuzu kaygıyı bir kez daha haykırmak istiyoruz.”